30 min 1-4 porcja Poziomtrudności: łatwy ocena: 5/5 głosy: 1 5 Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Jajka, Lunch, Posiłki, Przepisy, Sezamowy, Sałatka, którą zrobisz o każdej porze roku, prosta i szybka? Spróbuj naszą propozycję z fasolki, ziemniaków i dodatkiem Mosso Impresje Sosu Sezamowego. To danie świetnie sprawdzi się jako lekka kolacja lub dodatek do dania głównego zamiast zwyczajnej surówki. Dodatek Sosu Sezamowego Mosso Impresje sprawia, że ze zwyczajnych składników wyczarujesz zupełnie nowe danie! Składniki Sos Sezamowy Mosso Impresje 500 g fasolki szparagowej 300 g młodych ziemniaków 5 jajek 1 czerwona cebula 200 g pomidorków cherry Jadalne kwiaty lub pietruszka Gdzie można znaleźć jadalne kwiaty? Jadalne kwiaty to nie tylko uczta dla oka, ale również podniebienia. Jeżeli chcesz poeksperymentować, taki dodatek kupisz w większości sklepów internetowych. Tej potrawie smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: W osolonej wodzie ugotuj młode ziemniaki w mundurkach. Aby wiedzieć czy są już gotowe nakłuj je nożem, sprawdzając czy są miękkie w środku. Wystudzone ziemniaki pokrój w talarki. W między czasie ugotuj również fasolkę i jajka. Fasolkę umyj i oczyść z ogonków i ugotuj do miękkości. Jajka gotuj przez 10 minut, wyciągnij i zalej bardzo zimną wodą. Gdy wystygną pokrój w ćwiartki. Cebulę pokrój w krążki, a pomidorki cherry na połówki. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki. Przed podaniem podkreśl smak sałatki dodając 1-2 łyżki Mosso Impresje Sosu Sezamowego. Przed podaniem udekoruj jadalnymi kwiatami lub pietruszką. Gdzie można znaleźć jadalne kwiaty? Jadalne kwiaty to nie tylko uczta dla oka, ale również podniebienia. Jeżeli chcesz poeksperymentować, taki dodatek kupisz w większości sklepów internetowych. Tej potrawie smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland przygotowania: 10 minutczas wykonania: 20 minutczas potrzebny: 30 minutilość porcji: 1-4kuchnia polskaSałatkagotowanie