Sałatka z fasolki szparagowej z sosem sezamowym - Inspirowane Smakiem

Sałatka z fasolki szparagowej z sosem sezamowym

sałatka z fasolki szparagowej mosso

Sałatka, którą zrobisz o każdej porze roku, prosta i szybka? Spróbuj naszą propozycję z fasolki, ziemniaków i dodatkiem Mosso Impresje Sosu Sezamowego. To danie świetnie sprawdzi się jako lekka kolacja lub dodatek do dania głównego zamiast zwyczajnej surówki. Dodatek Sosu Sezamowego Mosso Impresje sprawia, że ze zwyczajnych składników wyczarujesz zupełnie nowe danie!

Składniki

  • Sos Sezamowy Mosso Impresje
  • 500 g fasolki szparagowej
  • 300 g młodych ziemniaków
  • 5 jajek
  • 1 czerwona cebula
  • 200 g pomidorków cherry
  • Jadalne kwiaty lub pietruszka

Gdzie można znaleźć jadalne kwiaty?

Jadalne kwiaty to nie tylko uczta dla oka, ale również podniebienia. Jeżeli chcesz poeksperymentować, taki dodatek kupisz w większości sklepów internetowych.

Tej potrawie smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. W osolonej wodzie ugotuj młode ziemniaki w mundurkach. Aby wiedzieć czy są już gotowe nakłuj je nożem, sprawdzając czy są miękkie w środku. Wystudzone ziemniaki pokrój w talarki.

  2. W między czasie ugotuj również fasolkę i jajka. Fasolkę umyj i oczyść z ogonków i ugotuj do miękkości. Jajka gotuj przez 10 minut, wyciągnij i zalej bardzo zimną wodą. Gdy wystygną pokrój w ćwiartki.

  3. Cebulę pokrój w krążki, a pomidorki cherry na połówki. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki. Przed podaniem podkreśl smak sałatki dodając 1-2 łyżki Mosso Impresje Sosu Sezamowego. Przed podaniem udekoruj jadalnymi kwiatami lub pietruszką.

Gdzie można znaleźć jadalne kwiaty?

Jadalne kwiaty to nie tylko uczta dla oka, ale również podniebienia. Jeżeli chcesz poeksperymentować, taki dodatek kupisz w większości sklepów internetowych.

Tej potrawie smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

przygotowania: 10 minut
czas wykonania: 20 minut
czas potrzebny: 30 minut
ilość porcji: 1-4
kuchnia polska
Sałatka
gotowanie
×