Sałatka z grillowanymi warzywami - Inspirowane Smakiem

Sałatka z grillowanymi warzywami

sałatka z grillowanymi warzywami i makaronem

Makaron z warzywami w niecodziennej odsłonie? Zmień sposób obróbki termicznej i… zgrilluj warzywa! Ich smak będzie zupełnie inny niż po ugotowaniu czy usmażeniu. Co warto grillować? Cukinię, bakłażana i różne rodzaje papryk. Połącz je z makaronem, dodaj sos bazyliowy i gotowe!

Składniki

  • Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy
  • 250 g makaronu typu rurki
  • 1 cukinia
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duży bakłażan
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso
  • sól, pieprz

Upiecz warzywa w piekarniku!

Jeśli nie masz patelni lub grilla możesz warzywa upiec w piekarniku.

Sałatce z grillowanymi warzywami smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Umyj warzywa i osusz. Pokrój je w plastry lub większe kawałki. Przypraw solą i pieprzem.

    papryka żółta, papryka czerwona, cukinia
  2. Patelnię grillową posmaruj olejem. Rozgrzej i grilluj na niej warzywa. Po grillowaniu możesz je pokroić na nieco mniejsze kawałki.

    grillowana cukinia, bakłażan, papryka
  3. Ugotuj w osolonej wodzie makaron. Po ugotowaniu odcedź. Wymieszaj z grillowanym i warzywami. Dodaj Sos Bazyliowy Mosso Impresje. Sałatkę możesz podawać na ciepło lub zimno.

    grillowane warzywane, sos bazyliowy mosso impresje

Upiecz warzywa w piekarniku!

Jeśli nie masz patelni lub grilla możesz warzywa upiec w piekarniku.

Sałatce z grillowanymi warzywami smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Zabierz sałatkę do pracy!

Zabierz ze sobą sałatkę do pracy, wystarczy podgrzać ją przed zjedzeniem.

ilość porcji: 2-3
×