35 min 4 porcje Poziomtrudności: łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Jajka, Lunch, Musztardowo-Miodowy, Posiłki, Przekąska, Przepisy, Warzywa, Sałatka z brokułem i jajkiem to znany przepis, jednak zazwyczaj jest serwowana z sosem czosnkowym. Tym razem warto zastąpić go pysznym dressingiem miodowo-musztardowym, dzięki któremu na nowo odkryjecie smak tej sałatki. Całość będzie przyjemnie chrupiąca dzięki wcześniej przygotowanym grzankom. Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy 5 jajek 1 brokuł 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 2 szklanki sałaty strzępiastej garść kiełków brokułu 1 szklanka grzanek sól, pieprz Przygotuj grzanki! Grzanki możesz przygotować samodzielnie, wystarczy chleb pokroić w kostkę i wymieszać z 2 łyżkami oleju. Piecz grzanki w 200°C przez kilka minut aż się przyrumienią. Sałatce z jajkiem i brokułem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Kukurydzę odsącz z zalewy. Jajka ugotuj na twardo (8 -9 minut gotowania). Po ugotowaniu zanurz je w zimnej wodzie. Brokuł podziel na mniejsze różyczki i ugotuj, aż będzie miękki. Gdy jajka ostygną obierz je i przekrój na pół. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki z Sosem Musztardowo-Miodowym Mosso Impresje. Podawaj posypane grzankami. Przygotuj grzanki! Grzanki możesz przygotować samodzielnie, wystarczy chleb pokroić w kostkę i wymieszać z 2 łyżkami oleju. Piecz grzanki w 200°C przez kilka minut aż się przyrumienią. Sałatce z jajkiem i brokułem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Opłucz brokuł! Przelej brokuł zimną wodą po ugotowaniu, aby zachował chrupkość. ilość porcji: 4