Sałatka z jajkiem i brokułem - Inspirowane Smakiem

Sałatka z jajkiem i brokułem

sałatka z brokułem

Sałatka z brokułem i jajkiem to znany przepis, jednak zazwyczaj jest serwowana z sosem czosnkowym. Tym razem warto zastąpić go pysznym dressingiem miodowo-musztardowym, dzięki któremu na nowo odkryjecie smak tej sałatki. Całość będzie przyjemnie chrupiąca dzięki wcześniej przygotowanym grzankom.

Składniki

Przygotuj grzanki!

Grzanki możesz przygotować samodzielnie, wystarczy chleb pokroić w kostkę i wymieszać z 2 łyżkami oleju. Piecz grzanki w 200°C przez kilka minut aż się przyrumienią.

Sałatce z jajkiem i brokułem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kukurydzę odsącz z zalewy. Jajka ugotuj na twardo (8 -9 minut gotowania). Po ugotowaniu zanurz je w zimnej wodzie.

    brokuł, jajka, kukurydza
  2. Brokuł podziel na mniejsze różyczki i ugotuj, aż będzie miękki. Gdy jajka ostygną obierz je i przekrój na pół.

    jajka na twardo, brokuł, grzanki
  3. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki z Sosem Musztardowo-Miodowym Mosso Impresje. Podawaj posypane grzankami.

    sałatka z brokułem, sos miodowo-musztardowy mosso

Przygotuj grzanki!

Grzanki możesz przygotować samodzielnie, wystarczy chleb pokroić w kostkę i wymieszać z 2 łyżkami oleju. Piecz grzanki w 200°C przez kilka minut aż się przyrumienią.

Sałatce z jajkiem i brokułem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Opłucz brokuł!

Przelej brokuł zimną wodą po ugotowaniu, aby zachował chrupkość.

ilość porcji: 4
×