Sałatka z łososiem - Inspirowane Smakiem
sałatka z łososiem

Lekka sałatka z łososiem sprawi, że wiosna na dobre zagości na naszych talerzach! Rukola, ogórek, groszek cukrowy i rzodkiewka to doskonałe towarzystwo dla ryby. Wyjątkowe połączenia smaków podkreśli aromatyczny sos bazyliowy – spróbuj!

Składniki

  • Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy
  • 300 g fileta z łososia
  • 1 świeży ogórek
  • 1 szklanka groszku cukrowego
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 50 g rukoli
  • 3 łyżki sezamu
  • 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso
  • sól, pieprz

Jak schłodzić warzywa po blanszowaniu?

Do schłodzenia warzyw po blanszowaniu możesz użyć zimnej wody z kostkami lodu.

Sałatce z łososiem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

  1. Filet z łososia podziel na dwa kawałki. Umyj, osusz ręcznikiem papierowy. Przypraw solą i pieprzem. Smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż wierzch będzie chrupiący i złoty.

    łosoś
  2. Groszek cukrowy zblanszuj, wrzuć do wrzącej wody na 1 minutę, następnie  wyjmij i wrzuć do bardzo zimnej wody.

    łosoś, groszek cukrowy
  3. Pokrój warzywa, ogórki na półtalarki oraz rzodkiewki na połówki. Wymieszaj z blanszowanym groszkiem, rukolą oraz kawałkami łososia. Dodaj Sos Bazyliowy Mosso Impresje. Wierch posyp sezamem.

    łosoś, groszek, ogórek, rzodkiewka, sos bazyliowy

Jak schłodzić warzywa po blanszowaniu?

Do schłodzenia warzyw po blanszowaniu możesz użyć zimnej wody z kostkami lodu.

Sałatce z łososiem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Nie musi być łosoś!

Do tej sałatki możesz użyć również innych rodzajów ryb.

ilość porcji: 2
×