25 min 2 porcje Poziomtrudności: łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Bazyliowy, Lunch, Przekąska, Przepisy, Ryby i owoce morza, Warzywa, Lekka sałatka z łososiem sprawi, że wiosna na dobre zagości na naszych talerzach! Rukola, ogórek, groszek cukrowy i rzodkiewka to doskonałe towarzystwo dla ryby. Wyjątkowe połączenia smaków podkreśli aromatyczny sos bazyliowy – spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy 300 g fileta z łososia 1 świeży ogórek 1 szklanka groszku cukrowego 1 pęczek rzodkiewki 50 g rukoli 3 łyżki sezamu 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso sól, pieprz Jak schłodzić warzywa po blanszowaniu? Do schłodzenia warzyw po blanszowaniu możesz użyć zimnej wody z kostkami lodu. Sałatce z łososiem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Filet z łososia podziel na dwa kawałki. Umyj, osusz ręcznikiem papierowy. Przypraw solą i pieprzem. Smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż wierzch będzie chrupiący i złoty. Groszek cukrowy zblanszuj, wrzuć do wrzącej wody na 1 minutę, następnie wyjmij i wrzuć do bardzo zimnej wody. Pokrój warzywa, ogórki na półtalarki oraz rzodkiewki na połówki. Wymieszaj z blanszowanym groszkiem, rukolą oraz kawałkami łososia. Dodaj Sos Bazyliowy Mosso Impresje. Wierch posyp sezamem. Jak schłodzić warzywa po blanszowaniu? Do schłodzenia warzyw po blanszowaniu możesz użyć zimnej wody z kostkami lodu. Sałatce z łososiem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Nie musi być łosoś! Do tej sałatki możesz użyć również innych rodzajów ryb. ilość porcji: 2