20 min 2 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Lunch, o smaku Wasabi, Przekąska, Przepisy, Ryby i owoce morza, Warzywa, Masz ochotę na danie niezwykłe w smaku, ale równocześnie proste w przygotowaniu? Połączenie wędzonego łososia z pikantnym sosem wasabi, aksamitnym awokado i słodką borówką amerykańską z pewnością pozytywnie Cię zaskoczy! Całość wzbogaca kozi ser, amarantus i chrupiące pestki dyni. Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy o smaku Wasabi 100 g łososia wędzonego ½ szklanki amarantusa 1 dojrzałe awokado 1 zielony ogórek 3 garści rukoli 100 g sera koziego 2 garści kiełków 1 garść borówek amerykańskich garść prażonych pestek dyni Możesz usmażyć łososia! Sałatkę możesz uzupełnić nie wędzonym, a smażonym łososiem. Wystarczy, że przyprawisz surową rybę solą i pieprzem, a później obsmażysz na 2 łyżkach oleju. Sałatce z łososiem i amarantusem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy o smaku Wasabi Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Ugotuj kaszę zgodnie z opisem na opakowaniu. Po ugotowaniu ostaw do przestudzenia. W międzyczasie ogórka pokój w półtalarki, a dojrzałe awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i pokrój w kostkę. Na suchej patelni podpraż pestki dyni. Łososia podziel na mniejsze kawałki. Pokrusz ser kozi. Wymieszaj w misce rukolę, łososia, ogórek, awokado, kaszę oraz kiełki. Dodaj Sos o smaku Wasabi Mosso Impresje. Posyp pokruszonym serem kozim, prażonymi pestkami dyni oraz borówkami. Możesz usmażyć łososia! Sałatkę możesz uzupełnić nie wędzonym, a smażonym łososiem. Wystarczy, że przyprawisz surową rybę solą i pieprzem, a później obsmażysz na 2 łyżkach oleju. Sałatce z łososiem i amarantusem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy o smaku Wasabi Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Czym zastąpić amarantus? Amarantus możesz zastąpić kaszą quinoa lub jaglaną ilość porcji: 2