Sałatka z owocami morza - Inspirowane Smakiem

Sałatka z owocami morza

sałatka z owocami morza, sos sezamowy mosso impresje

Śródziemnomorskie połączenia smakują wyśmienicie nie tylko latem. Sałatka z owocami morza, świeżym ogórkiem i płatkami migdałowymi sprawdzi się na lunch lub jako lekki obiad. Całość skąpana w lekkim sosie sezamowym. Spróbuj!

Składniki

  • Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy
  • 250 g mieszanki owoców morza
  • ½ szklanki suszonych pomidorów
  • 1 zielony ogórek
  • 1 średniej wielkości czerwona cebula
  • 2 garści płatków migdałowych
  • 1 op. roszponki
  • 3 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso
  • Sól i pieprz do smaku

Osusz owoce morza!

Po rozmrożeniu postaraj się jak najlepiej osuszyć owoce morza, to usprawni proces smażenia.

Sałatce z owocami morza smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE SAŁATKI:

  1. Mieszankę owoców morza rozmroź i osusz. Warzywa pokrój w półtalarki.

    sałatka z owocami morza, owoce morza, cebula, ogórek, suszone pomidory
  2. Owoce morza podsmaż na 2 łyżkach Oleju Mazowieckiego Mosso. Dopraw solą i pieprzem. Pomidory pokrój w paseczki.

    sałatka z owocami morza, smażone owoce morza, ogórek pomidory suszone, cebula
  3. W misce połącz składniki sałatki wraz z Sosem Sezamowym Mosso Impresje. Wierzch posyp migdałami w płatkach.

    sos sezamowy mosso impresje, sałatka z owocami morza

Osusz owoce morza!

Po rozmrożeniu postaraj się jak najlepiej osuszyć owoce morza, to usprawni proces smażenia.

Sałatce z owocami morza smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Użyj krewetek!

Możesz użyć również dowolnych krewetek.

ilość porcji: 2-3
×