20 min 2-3 porcje Poziomtrudności: łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Lunch, Przekąska, Przepisy, Ryby i owoce morza, Sezamowy, Warzywa, Śródziemnomorskie połączenia smakują wyśmienicie nie tylko latem. Sałatka z owocami morza, świeżym ogórkiem i płatkami migdałowymi sprawdzi się na lunch lub jako lekki obiad. Całość skąpana w lekkim sosie sezamowym. Spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy 250 g mieszanki owoców morza ½ szklanki suszonych pomidorów 1 zielony ogórek 1 średniej wielkości czerwona cebula 2 garści płatków migdałowych 1 op. roszponki 3 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso Sól i pieprz do smaku Osusz owoce morza! Po rozmrożeniu postaraj się jak najlepiej osuszyć owoce morza, to usprawni proces smażenia. Sałatce z owocami morza smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE SAŁATKI: Mieszankę owoców morza rozmroź i osusz. Warzywa pokrój w półtalarki. Owoce morza podsmaż na 2 łyżkach Oleju Mazowieckiego Mosso. Dopraw solą i pieprzem. Pomidory pokrój w paseczki. W misce połącz składniki sałatki wraz z Sosem Sezamowym Mosso Impresje. Wierzch posyp migdałami w płatkach. Osusz owoce morza! Po rozmrożeniu postaraj się jak najlepiej osuszyć owoce morza, to usprawni proces smażenia. Sałatce z owocami morza smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Użyj krewetek! Możesz użyć również dowolnych krewetek. ilość porcji: 2-3