50 min 2 porcje Poziomtrudności: łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Bazyliowy, Lunch, Przekąska, Przepisy, Warzywa, Słodkie ziemniaki, pieczona ciecierzyca, kremowe awokado i solidna porcja jarmużu stworzą pyszny i zdrowy posiłek. Całość obsypana serem Grana Padano i skąpana w aromatycznym lekkim sosie bazyliowym – spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy 1 puszka ciecierzycy 2 małe bataty 1 awokado paczka jarmużu 1 czerwona papryka 80 g sera Grana Padano 1 łyżka słodkiej sproszkowanej papryki 4 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso Sól, pieprz Nie obieraj batatów! Batatów nie trzeba obierać ze skórki, wystarczy je bardzo dokładnie umyć. Sałatce z pieczoną ciecierzycą smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Baty umyj dokładnie i pokrój na plastry. Odsącz ciecierzycę, wymieszaj ze słodką papryką. Paprykę pokrój na krótkie paski, awokado przekrój i potnij w plastry. Bataty oraz ciecierzycę wymieszaj z olejem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Piecz przez około 20 minut w 200° C, obracając co jakiś czas. W misce wymieszaj wszystkie składniki sałatki wraz z Sosem Bazyliowym Mosso Impresje. Posyp pokruszonym lub startym serem. Nie obieraj batatów! Batatów nie trzeba obierać ze skórki, wystarczy je bardzo dokładnie umyć. Sałatce z pieczoną ciecierzycą smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Pamiętaj o formie do pieczenia! Formę najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować olejem. ilość porcji: 2