60 min 4 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Lunch, o smaku Wasabi, Przepisy, Warzywa, Sałatka z pieczonych buraków to kolorowe i bardzo zdrowe danie. Jarmuż, szpinak i pieczone buraki są źródłem potrzebnych składników odżywczych. Orzechy nerkowca nadają daniu chrupkości, a sos wasabi wprowadza pikantną nutę. Całość to bomba witaminowa i bogatctwo różnorodnych smaków. Składniki Sos o smaku Wasabi Mosso Impresje 4 buraki 150 g jarmużu 200 g szpinaku ser kozi ½ szklanki orzechów nerkowca sól, pieprz 3-4 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso Prażenie orzechów Pamiętaj, że orzechy prażymy na suchej patelni, bez dodatków tłuszczu. W trakcie prażenia cały czas mieszaj je za pomocą drewnianej/sylikonowej łyżki, aby były podprażone z każdej strony i nie przypaliły się. Sałatce z pieczonych buraków smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Buraki obierz i pokrój w ósemki lub mniejsze kawałki. Wymieszaj z 2-3 łyżkami oleju, przypraw solą i pieprzem. Piecz przez około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Jarmuż umyj, osusz i oddziel od twardej łodyżki, następnie wymieszaj z łyżką oleju oraz solą i pieprzem. Włóż do piekarnika (na płaskiej blasze, wyłożonej papierem do pieczenia) i piecz przez 5 minut. Orzechy podpraż na suchej patelni. Następnie wymieszaj pieczone buraki, jarmuż, świeży szpinak i kozi ser z sosem o smaku wasabi Mosso Impresje. Podawaj posypane prażonymi orzechami nerkowca. Prażenie orzechów Pamiętaj, że orzechy prażymy na suchej patelni, bez dodatków tłuszczu. W trakcie prażenia cały czas mieszaj je za pomocą drewnianej/sylikonowej łyżki, aby były podprażone z każdej strony i nie przypaliły się. Sałatce z pieczonych buraków smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Jak jeszcze można piec buraki? Buraki możesz upiec również w całości wraz ze skórką, proces pieczenia będzie trwał dłużej, natomiast buraki zachowają jeszcze więcej smaku. przygotowania: 5 minutczas wykonania: 55 minutczas potrzebny: 60 minutilość porcji: 4kuchnia polskaSałatkapieczenie