Sałatka z pieczonym kalafiorem - Inspirowane Smakiem

Sałatka z pieczonym kalafiorem

sałatka z pieczonym kalafiorem, sos musztardowo-miodowy mosso impresje,

Powoli zaczynamy gościć na swoich talerzach ciepłe i aromatyczne smaki jesieni. Sałatka z pieczonym kalafiorem, doprawiona orientalną przyprawą gram masala, kurkumą i papryką doskonale łączy się z sosem musztardowo-miodowym. Całość wzbogaca czarna soczewica, świeży ogórek i orzechy pekan – spróbuj!

Składniki

  • Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy
  • 1 kalafior
  • 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka garam masala
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • 4 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso
  • 4-5 daktyli
  • 1 szklanka czarnej soczewicy
  • 1 ogórek
  • 1 pęczek pietruszki
  • ½ szklanki orzechów pekan
  • Sól, pieprz

Wykorzystaj kuskus lub pęczak!

Soczewicę możesz zastąpić kaszą kuskus lub pęczak.

Sałatce z pieczonym kalafiorem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

  1. Kalafior umyj, osusz i podziel na różyczki. Przypraw kurkumą, papryką, garam masalą oraz solą i pieprzem. Przełóż do żaroodpornej formy i polej olejem.

    kalafior, czarnuszka, gram masala, sałatka z kalafiorem, pieczony kalafior
  2. Piecz kalafiora w temperaturze 190°C przez około 25-30 minut. Ugotuj soczewicę w osolonej wodzie. Z daktyli wyjmij pestkę i pokrój na mniejsze kawałki. Ogórka przekrój na pół i pokrój w półtalarki.

  3. Posiekaj pietruszkę oraz orzechy. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki. Dodaj Sos Musztardowo-Miodowy Mosso Impresje.

    pieczony kalafior, sos musztardowy mosso inpresje, sałatka z pieczonym kalafiorem

Wykorzystaj kuskus lub pęczak!

Soczewicę możesz zastąpić kaszą kuskus lub pęczak.

Sałatce z pieczonym kalafiorem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Podaj jak chcesz!

Sałatkę możesz podawać zarówno w wersji na ciepło, zaraz po przygotowaniu, jak i na zimno.

ilość porcji: 3
×