45 min 3 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Lunch, Musztardowo-Miodowy, Przekąska, Przepisy, Warzywa, Powoli zaczynamy gościć na swoich talerzach ciepłe i aromatyczne smaki jesieni. Sałatka z pieczonym kalafiorem, doprawiona orientalną przyprawą gram masala, kurkumą i papryką doskonale łączy się z sosem musztardowo-miodowym. Całość wzbogaca czarna soczewica, świeży ogórek i orzechy pekan – spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy 1 kalafior 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki 1 łyżeczka garam masala ½ łyżeczki kurkumy 4 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso 4-5 daktyli 1 szklanka czarnej soczewicy 1 ogórek 1 pęczek pietruszki ½ szklanki orzechów pekan Sól, pieprz Wykorzystaj kuskus lub pęczak! Soczewicę możesz zastąpić kaszą kuskus lub pęczak. Sałatce z pieczonym kalafiorem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Kalafior umyj, osusz i podziel na różyczki. Przypraw kurkumą, papryką, garam masalą oraz solą i pieprzem. Przełóż do żaroodpornej formy i polej olejem. Piecz kalafiora w temperaturze 190°C przez około 25-30 minut. Ugotuj soczewicę w osolonej wodzie. Z daktyli wyjmij pestkę i pokrój na mniejsze kawałki. Ogórka przekrój na pół i pokrój w półtalarki. Posiekaj pietruszkę oraz orzechy. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki. Dodaj Sos Musztardowo-Miodowy Mosso Impresje. Wykorzystaj kuskus lub pęczak! Soczewicę możesz zastąpić kaszą kuskus lub pęczak. Sałatce z pieczonym kalafiorem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Podaj jak chcesz! Sałatkę możesz podawać zarówno w wersji na ciepło, zaraz po przygotowaniu, jak i na zimno. ilość porcji: 3