40 min 3 porcje Poziomtrudności: Średnio trudny Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Danie główne, Makarony, Mięso, Musztardowo-Miodowy, Przepisy, Warzywa, Masz ochotę na wieprzowinę w niestandardowym wydaniu? Przygotuj sałatkę makaronową z polędwiczką, suszonymi pomidorami, fasolką szparagową i pieczarkami. Całość polej wyrazistym sosem musztardowo-miodowym! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy 150 g makaronu penne 1 polędwiczka wieprzowa 1 mały słoik suszonych pomidorów 4 duże pieczarki 250 g żółtej fasolki szparagowej 2 szklanki roszponki 1/3 szklanki słonecznika 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso Sól, pieprz Jak smażyć polędwiczki? Polędwiczki smaż przez około 3 minuty na mocno rozgrzanej patelni, będą wtedy miękkie i soczyste. Zbyt długi proces obróbki termicznej sprawi, że staną się twarde. Sałatce z polędwiczką wieprzową smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Polędwiczkę wieprzową umyj, osusz, pokrój w plastry o grubości 1 cm. Przypraw mięso solą oraz pieprzem i smaż na rozgrzanym oleju. Makaron penne ugotuj w osolonej wodzie. Pokrój pieczarki w plasterki i podsmaż. Fasolę ugotuj do miękkości. Podpraż słonecznik na suchej patelni. W misce wymieszaj wszystkie składniki, dodaj Sos Musztardowo-Miodowy Mosso Impresje. Jak smażyć polędwiczki? Polędwiczki smaż przez około 3 minuty na mocno rozgrzanej patelni, będą wtedy miękkie i soczyste. Zbyt długi proces obróbki termicznej sprawi, że staną się twarde. Sałatce z polędwiczką wieprzową smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Jedz na ciepło i na zimno! Sałatka smakuje doskonale zarówno na ciepło, jak i schłodzona. Możesz ją zabrać do lunchboxa. ilość porcji: 3