15 min 2 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Lunch, Przekąska, Przepisy, Sezamowy, Warzywa, Lekka sałatka z pomarańczą i awokado, z dodatkiem migdałów i nasion słonecznika to pomysł na szybki i zdrowy lunch. Składniki w jedną całość łączy aksamitny sos sezamowy – spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy 1 awokado 1 dojrzała pomarańcza 2 szklanki roszponki 50 g migdałów w płatkach 2 garście kiełków słonecznika 1 mała czerwona cebula sól, pieprz Jak wybrać dojrzałe awokado? Wybieraj tylko dojrzałe awokado. Dojrzałe awokado jest miękkie i sprężyste, a po dotknięciu skórka powinna powrócić do pierwotnego kształtu Sałatce z awokado smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE SAŁATKI Z AWOKADO: Za pomocą noża obierz pomarańczę. Pokrój w plastry, a następnie na połówki. Podpraż migdały na suchej patelni. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i pokrój w plasterki. Pokrój w piórka czerwoną cebulę. Składniki sałatki ułóż na półmisku i polej obficie Sosem Sezamowym Mosso Impresje. Posyp z wierzchu kiełkami i migdałami. Jak wybrać dojrzałe awokado? Wybieraj tylko dojrzałe awokado. Dojrzałe awokado jest miękkie i sprężyste, a po dotknięciu skórka powinna powrócić do pierwotnego kształtu Sałatce z awokado smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Skrop awokado sokiem z cytryny! Awokado możesz skropić odrobiną soku z cytryny, nie będzie wtedy zmieniać koloru. ilość porcji: 2