15 min 4 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Czosnkowo-Cebulowy, Lunch, Mięso, Posiłki, Przekąska, Przepisy, Warzywa, Połączenie sera pleśniowego z migdałami, szynką parmeńską i pomidorkami to prawdziwa eksplozja smaków. Taka sałatka idealnie sprawdzi się na wieczór w gronie znajomych czy kolację z rodziną. Całość skąpana w sosie Czosnkowo-Cebulowym. Spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy 1 główka sałaty lodowej 250 g pomidorków rzymskich 150 g sera pleśniowego (np. gorgonzola lub lazur) garść migdałów 6 plastrów szynki parmeńskiej Podpraż migdały! Migdały dodatkowo podpraż na patelni. Dzięki temu będą jeszcze bardziej chrupiące. Sałatce z serem pleśniowym smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGTOWANIE SAŁATKI: Plastry szynki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piecz przez około 7 minut w 200°C, aż dobrze się spieką. Po upieczeniu pokrusz na mniejsze kawałki. Sałatę obierz z zewnętrznych liści, pokrój na większe kawałki. Pomidorki umyj i przekrój na połówki. Ser pokrusz na mniejsze kawałki. Migdały posiekaj na mniejsze kawałki. Połącz składniki sałatki i polej Sosem Czosnkowo-Cebulowym Mosso Impresje. Podpraż migdały! Migdały dodatkowo podpraż na patelni. Dzięki temu będą jeszcze bardziej chrupiące. Sałatce z serem pleśniowym smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Możesz użyć boczku! Podczas pieczenia pilnuj stopnia spieczenia, bardzo łatwo spalić cienką szynkę. Zamiast szynki możesz użyć boczku pokrojonego w cienkie plasterki. przygotowania: 15 minutilość porcji: 4