Sałatka z serem pleśniowym - Inspirowane Smakiem

Sałatka z serem pleśniowym

sałatka z serem pleśniowym

Połączenie sera pleśniowego z migdałami, szynką parmeńską i pomidorkami to prawdziwa eksplozja smaków. Taka sałatka idealnie sprawdzi się na wieczór w gronie znajomych czy kolację z rodziną. Całość skąpana w sosie Czosnkowo-Cebulowym. Spróbuj!

Składniki

Podpraż migdały!

Migdały dodatkowo podpraż na patelni. Dzięki temu będą jeszcze bardziej chrupiące.

Sałatce z serem pleśniowym smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGTOWANIE SAŁATKI:

  1. Plastry szynki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piecz przez około 7 minut w 200°C, aż dobrze się spieką. Po upieczeniu pokrusz na mniejsze kawałki.

    szynka parmeńska, pomidorki koktajlowe
  2. Sałatę obierz z zewnętrznych liści, pokrój na większe kawałki. Pomidorki umyj i przekrój na połówki. Ser pokrusz na mniejsze kawałki.

    sałata, szynka parmeńska, ser pleśniowy, sałatka z serem pleśniowym
  3. Migdały posiekaj na mniejsze kawałki. Połącz składniki sałatki i polej Sosem Czosnkowo-Cebulowym Mosso Impresje.

    sos sezamowy mosso, sałatka z serem pleśniowym

Podpraż migdały!

Migdały dodatkowo podpraż na patelni. Dzięki temu będą jeszcze bardziej chrupiące.

Sałatce z serem pleśniowym smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Możesz użyć boczku!

Podczas pieczenia pilnuj stopnia spieczenia, bardzo łatwo spalić cienką szynkę. Zamiast szynki możesz użyć boczku pokrojonego w cienkie plasterki.

przygotowania: 15 minut
ilość porcji: 4
×