35 min 2 porcje Poziomtrudności: Średnio trudny Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Danie główne, Lunch, Mięso, o smaku Wasabi, Przepisy, Warzywa, Stek wołowy, wysmażony tak, jak lubisz, podany na ostro w formie sałatki. Skomplikowane? Wcale takie nie jest! Sprawdź przepis na prostą sałatkę z wołowiną i pikantną nutą wasabi. Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy o smaku Wasabi 1 stek wołowy 1 papryka szpiczasta 1 łyżka masła 3 łyżki pestek dyni 1 szklanka małych pomidorków 2 szklanki rukoli 100 g miękkiego sera żółtego 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso garść szczypiorku Pamiętaj o myciu warzyw! Pamiętaj, aby zawsze przepłukać warzywa i sałaty. Warto to zrobić nawet jeśli na opakowaniu widnieje napis „gotowe do spożycia” Sałatce z wołowiną smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy o smaku Wasabi Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Mięso wyjmij z lodówki minimum 30 minut przed grillowaniem. Pokrój paprykę w cienkie paski. Pomidorki przekrój na pół. Patelnię grillową rozgrzej i smaż mięso z obu stron według upodobań (mniej lub bardziej wysmażone). Po usmażeniu połóż na wierzchu kawałek masła, posyp przyprawami i odstaw. Pokrój ser na kawałki. Wymieszaj składniki sałatki i polej je Sosem o smaku Wasabi Mosso Impresje. Podawaj posypane pestkami dyni. Pamiętaj o myciu warzyw! Pamiętaj, aby zawsze przepłukać warzywa i sałaty. Warto to zrobić nawet jeśli na opakowaniu widnieje napis „gotowe do spożycia” Sałatce z wołowiną smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy o smaku Wasabi Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Możesz zmienić rodzaj mięsa! Jeśli chcesz, możesz również użyć innego rodzaju mięsa, np. filet z kurczaka lub z indyka. ilość porcji: 2