60 min 4 porcje Poziomtrudności: łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Danie główne, Lunch, Mięso, Musztardowo-Miodowy, Przepisy, Warzywa, Sałatka ziemniaczana z bekonem to pożywne i sycące danie. Z powodzeniem możesz przygotować ją na obiad i najesz się do syta! Najlepiej smakuje przyrządzona z młodych ziemniaczków z wyrazistym sosem musztardowo-miodowym – spróbuj! Składniki Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Mosso Impresje 1 kg ziemniaków 150 g boczku w plastrach 2 ząbki czosnku 4 łyżki startego parmezanu 3 ogórki gruntowe 1 mała czerwona cebula 1 pęczek szczypiorku 1 szklanka sałaty 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso Wykorzystaj młode ziemniaki! Możesz użyć młodych ziemniaczków, których nie trzeba obierać – wystarczy je bardzo dobrze umyć szczoteczką lub gąbką. Sałatce ziemniaczanej smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE SAŁATKI ZIEMNIACZANEJ: Ugotuj ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedź, przelej zimną wodą i pozostaw do wystudzenia. Obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Posiekaj szczypiorek Plastry boczku podsmaż na patelni, aż powstaną rumiane i chrupiące kawałki. Obierz cebulę i posiekaj na drobne kawałeczki. Ogórki umyj i pokrój na cienkie wstążki. Na patelni podsmaż cebulkę, następnie dodaj ziemniaki. Gdy ziemniaki będą już ciepłe dodaj pokruszone kawałki boczku oraz szczypiorek. Na koniec dodaj Sos Musztardowo-Miodowy Mosso Impresje oraz wstążki ogórka. Wykorzystaj młode ziemniaki! Możesz użyć młodych ziemniaczków, których nie trzeba obierać – wystarczy je bardzo dobrze umyć szczoteczką lub gąbką. Sałatce ziemniaczanej smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Zamień sosy! Do sałatki można użyć również Sosu Sezamowego oraz Czosnkowo-Cebulowego Mosso Impresje. ilość porcji: 4