Sałatka ziemniaczana ze szparagami - Inspirowane Smakiem

Sałatka ziemniaczana ze szparagami

sałata ziemniaczana ze szparagami

Ziemniaki i szparagi? Tak! Koniecznie w postaci pysznej sałatki z dodatkiem jajek, fasoli i chrupiących grzanek. Wyrazistym akcentem będzie sos musztardowo-miodowy – spróbuj!

Składniki

Nie musisz obierać ziemniaków!

Jeśli posiadasz młode ziemniaki, wystarczy bardzo dobrze umyć skórkę – nie trzeba ich obierać.

Sałatce ziemniaczanej smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odstaw do wystygnięcia i obierz ze skórki. Jajka ugotuj na twardo. Odcedź fasolkę z zalewy.

    fasola, jaja, szparagi
  2. Ziemniaki pokrój w talarki. Chleb pokrój w kostkę, polej olejem i przypraw solą. Piecz przez około 10 -12 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Pistacje wyłuskaj z łupinek.

    ziemniaki, chleb
  3. Jajka pokrój na połówki. Szparagi gotuj przez około 4 minuty i pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj i polej Sosem Miodowo-Musztardowym Mosso Impresje.

    sałatka ziemniaczana z sosem musztardowym

Nie musisz obierać ziemniaków!

Jeśli posiadasz młode ziemniaki, wystarczy bardzo dobrze umyć skórkę – nie trzeba ich obierać.

Sałatce ziemniaczanej smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Grzanki dodaj przed jedzeniem!

Grzanki są pysznym chrupkim elementem sałatek. Jeśli chcesz zjeść sałatkę w pracy, zabierz je w osobnym pojemniczku i dodaj tuż przed jedzeniem.

ilość porcji: 3
×