45 min 3 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Danie główne, Musztardowo-Miodowy, Przepisy, Warzywa, Ziemniaki i szparagi? Tak! Koniecznie w postaci pysznej sałatki z dodatkiem jajek, fasoli i chrupiących grzanek. Wyrazistym akcentem będzie sos musztardowo-miodowy – spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy 1 pęczek zielonych szparagów 4-5 ziemniaków 4 jajka 3 kromki chleba garść pistacji 80 g sałaty strzępiastej 2 garści roszponki 1 puszka białej fasoli Sól, pieprz Nie musisz obierać ziemniaków! Jeśli posiadasz młode ziemniaki, wystarczy bardzo dobrze umyć skórkę – nie trzeba ich obierać. Sałatce ziemniaczanej smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odstaw do wystygnięcia i obierz ze skórki. Jajka ugotuj na twardo. Odcedź fasolkę z zalewy. Ziemniaki pokrój w talarki. Chleb pokrój w kostkę, polej olejem i przypraw solą. Piecz przez około 10 -12 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Pistacje wyłuskaj z łupinek. Jajka pokrój na połówki. Szparagi gotuj przez około 4 minuty i pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj i polej Sosem Miodowo-Musztardowym Mosso Impresje. Nie musisz obierać ziemniaków! Jeśli posiadasz młode ziemniaki, wystarczy bardzo dobrze umyć skórkę – nie trzeba ich obierać. Sałatce ziemniaczanej smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Grzanki dodaj przed jedzeniem! Grzanki są pysznym chrupkim elementem sałatek. Jeśli chcesz zjeść sałatkę w pracy, zabierz je w osobnym pojemniczku i dodaj tuż przed jedzeniem. ilość porcji: 3