Bułeczki z pastą sezamową z fasoli - Inspirowane Smakiem

Bułeczki z pastą sezamową z fasoli

bulka z pastą z fasoli

Śniadanie, drugie śniadanie, kolacja… bułeczki z pastą sezamową z fasoli sprawdzą się o każdej porze dnia! Zrobisz je w 15 minut, otrzymując zdrowy i pożywny posiłek, pełen witamin i składników odżywczych. To proste – spróbuj!

Składniki

  • Sos Sezamowy Mosso Impresje
  • 2- 4 bułki
  • 2 garście kiełków (np. groszku, jarmużu, rzodkiewki)
  • 1 marchewka
  • 1 ogórek
  • 2 puszki białej fasoli
  • garść migdałów
  • 2 ząbki czosnku
  • Sok z ½ cytryny

Podpiecz bułki!

Przed podaniem możesz podpiec bułki w opiekaczu lub na patelni, będą wtedy ciepłe i chrupiące.

Bułeczkom z sezamową pastą z fasoli smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Warzywa umyj i pokrój na cienkie plastry.

    warzywa, marchewka ogórek
  2. Fasolę z czosnkiem, Sosem Sezamowym Mosso Impresje, migdałami oraz sokiem z ½ cytryny zmiksuj na gładką pastę.

    fasola, sos sezamowy mosso impresje
  3. Bułki przekrój na pół. Posmaruj każdą z połówek pastą, nałóż do środka kilka plasterków marchewki i ogórka oraz porcję kiełków.

    bulki z pasta z fasoli

Podpiecz bułki!

Przed podaniem możesz podpiec bułki w opiekaczu lub na patelni, będą wtedy ciepłe i chrupiące.

Bułeczkom z sezamową pastą z fasoli smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Schowaj pastę do lodówki!

Pozostałą pastę sezamową z fasoli możesz przechowywać przez kilka dni w lodówce, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.Przed podaniem możesz podpiec bułki w opiekaczu lub na patelni, będą wtedy ciepłe i chrupiące.

przygotowania: 15 minut
czas wykonania: - minut
czas potrzebny: 15 minut
ilość porcji: 4
kuchnia polska
Śniadanie
×