Ciepła sałatka z grillowanych warzyw - Inspirowane Smakiem

Ciepła sałatka z grillowanych warzyw

sałatka z grillowanych warzyw

Sałatka z grillowanych warzyw będzie doskonałym uzupełnieniem letniego grilla. Lekka sałata, papryka, pomidorki, grillowana cukinia – takiej sałatki nie może zabraknąć na stole. A Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje wydobędzie z warzyw wszystkie smaki! Przekonaj się, że grill to nie tylko kiełbasa i karkówka!

Składniki

  • Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje
  • 1 łyżka Mosso Oleju Mazowieckiego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 młodej cukinii
  • 1 czerwona cebula
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 150 g twarogu wędzonego
  • roszponka lub sałata do dekoracji
  • pieprz czarny do smaku

Tej potrawie smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wszystkie warzywa umyj. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w średniej wielkości cząstki. Cukinię pokrój w jednocentymetrowe plasterki, cebulę w grube pióra, a pomidorki koktajlowe na pół.

  2. Na dużej patelni mocno rozgrzej olej i krótko zgrilluj wszystkie warzywa, na koniec dodaj pomidorki i pieprz do smaku.

  3. Tak przygotowane warzywa wyłóż na półmisek, na wierzch pokrusz wędzony twaróg i polej Mosso Impresje Sosem Czosnkowo-Cebulowym. Udekoruj sałatą. Smacznego!

Tej potrawie smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

przygotowania: 15 minut
czas wykonania: 10 minut
czas potrzebny: 25 minut
ilość porcji: 4
kuchnia polska
Sałatka
smażenie
×