Ciepła sałatka ze szpinakiem, pieczarkami i boczkiem - Inspirowane Smakiem

Ciepła sałatka ze szpinakiem, pieczarkami i boczkiem

ciepła sałatka ze stekiem

Każda sałatka musi zostać uwieńczona odpowiednio dobranym sosem. W tym przypadku nie będzie inaczej. Sałatka ze szpinakiem, pieczarkami i boczkiem z dodatkiem Sosu Czosnkowo-Cebulowego Mosso Impresje to wyśmienite połączenie smaku mięsa i warzyw. Podawana na ciepło będzie świetną lunchową propozycją!

Składniki

Jakie pieczarki wybrać?

Do tego przepisu najlepiej sprawdzą się brązowe pieczarki. Są twardsze i bardziej aromatyczne!

Tej potrawie smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Na dużej patelni usmaż boczek na złoty kolor. Odlej nadmiar wytopionego tłuszczu i dodaj pieczarki. Podsmaż całość przez 2-3 minuty, dodaj połowę Mosso Impresje Sosu Czosnkowo-Cebulowego i wymieszaj.

  2. Następnie dodaj szpinak, podduś krótką chwilę aż szpinak zmięknie.

  3. Na koniec dodaj resztę Mosso Impresje Sosu Czosnkowo-Cebulowego i wymieszaj. Smacznego!

Jakie pieczarki wybrać?

Do tego przepisu najlepiej sprawdzą się brązowe pieczarki. Są twardsze i bardziej aromatyczne!

Tej potrawie smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Boisz się, że sałatka to za mało na cały posiłek? Przygotuj do niej porcję ulubionego mięsa, a na pewno nie zabraknie Ci sił na resztę dnia.

przygotowania: 10 minut
czas wykonania: 15 minut
czas potrzebny: 25 minut
ilość porcji: 4
kuchnia polska
Sałatka
duszenie
×