40 min 4 porcje Poziomtrudności: łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Danie główne, Jajka, Lunch, Mięso, Musztardowo-Miodowy, Posiłki, Warzywa, Zainspiruj się kuchnią francuską i przygotuj sałatkę paysanne z ziemniakami, szynką, fasolką szparagową i jajkiem sadzonym. Sałatka jest niezwykle sycąca – z powodzeniem nada się na obiad lub kolację. Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy 4 jajka 8 plasterków szynki 1 szklanka fasoli szparagowej 250 g ziemniaków 2 marchewki 4-5 pieczarek 1 szklanka małych pomidorków 1 szklanka mieszanki młodych listków Sól i pieprz do smaku Mosso Olej Mazowiecki Podsmaż pieczarki! Jeśli słabo tolerujesz surowe pieczarki, możesz je podsmażyć przez chwilę na 2 łyżkach oleju. Sałatce paysanne smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Pozostałe warzywa umyj i pokrój – marchew i pieczarki w talarki, a pomidorki na połówki. Fasolkę zblanszuj, ugotuj w osolonej wodzie, a następnie schładzaj w zimnej. Przygotuj jajka sadzone. Na koniec podsmaż pokrojone w talarki ziemniaki. Połącz składniki sałatki i wymieszaj z Sosem Musztardowo-Miodowym Mosso Impresje. Podsmaż pieczarki! Jeśli słabo tolerujesz surowe pieczarki, możesz je podsmażyć przez chwilę na 2 łyżkach oleju. Sałatce paysanne smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Przygotuj ziemniaki jak chcesz! Do tej sałatki możesz również ugotować ziemniaki na miękko i podawać pokrojone w ćwiartki. ilość porcji: 4