Faszerowane jajka z awokado - Inspirowane Smakiem

Faszerowane jajka z awokado

jajka, faszerowane jajka, jajka z wasabi

Jajka faszerowane w odświeżonej, wiosennej odsłonie! W środku awokado z pikantną nutą wasabi, a całość udekorowana… chrupiącym boczkiem! Brzmi ciekawie?

Składniki

Ile gotować jajka?

Czas gotowania jajek zacznij liczyć od momentu zagotowania wody. W zależności od długości gotowania możesz otrzymać jajka na miękko (2-4 minuty), półtwardo ( 6 minut) oraz twardo (8-10 minut). Czas gotowania zależy również od wielkości jajek.

Faszerowanym jajom z awokado smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Jajka włóż do osolonej wody i gotuj na twardo przez 8 minut. Po ugotowaniu odlej wrzątek i zalej zimną wodą.

    jajka,boczek, pietruszka
  2. Obierz i przekrój na pół. Wyjmij żółtka i dodaj do nich awokado oraz Sos o smaku Wasabi Mosso Impresje. Zmiksuj na gładko blenderem i dodaj posiekaną pietruszkę.

  3. Przełóż nadzienie do białek. Plastry boczku podsmaż na patelni. Pokrój na drobne kawałki i udekoruj nimi jajka.

    jajka, farsz, faszerowane jajka

Ile gotować jajka?

Czas gotowania jajek zacznij liczyć od momentu zagotowania wody. W zależności od długości gotowania możesz otrzymać jajka na miękko (2-4 minuty), półtwardo ( 6 minut) oraz twardo (8-10 minut). Czas gotowania zależy również od wielkości jajek.

Faszerowanym jajom z awokado smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Jak przełożyć farsz?

Farsz możesz przełożyć za pomocą rękawa cukierniczego, a jeśli go nie posiadasz, użyj małej łyżeczki.

przygotowania: 5 minut
czas wykonania: 15 minut
czas potrzebny: 20 minut
ilość porcji: 6
kuchnia polska
Potrawy wielkanocne
gotowanie
×