Gulasz z indyka z pieczarkami - Inspirowane Smakiem

Gulasz z indyka z pieczarkami

gulasz z indyka z pieczarkami

Gulasz z indyka z pieczarkami to propozycja na pyszne danie dla całej rodziny. Prosty w przgotowaniu, pełnowartościowy posiłek, który zaspokoi nawet największy głód!

Składniki

  • Sos Czosnkowo – Cebulowym Mosso Impresje
  • 1 – 1 ½ kg filetu z indyka
  • 400 g pieczarek
  • 4-5 marchewek
  • 1 szklanka zielonej fasolki
  • 1/3 szklanki zielonego groszku
  • 2 cebule
  • 3-4 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso
  • sól, pieprz

Wzmocnij smak pieczarek!

Jeśli chcesz wzmocnić smak pieczarek możesz je dodatkowo (przed dodaniem do gulaszu) podsmażyć na kilku łyżkach oleju.

Gulaszowi z indyka smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mięso pokrój w kostkę. Warzywa umyj, obierz i pokrój (marchew w talarki, cebulę w dużą kostkę a pieczarki w ćwiartki).

    gulasz z indyka
  2. Na oleju podsmaż mięso, przyprawione solą i pieprzem. Dodaj cebulę.

    gulasz z indyka
  3. Do dużego garnka przełóż podsmażone mięso, dodaj wszystkie warzywa. Zalej całość szklanką wody. Dodaj pół butelki sosu czosnkowo-cebulowego Mosso Impresje. Gotuj pod przykryciem przez około 30 minut.

    gulasz z indyka

Wzmocnij smak pieczarek!

Jeśli chcesz wzmocnić smak pieczarek możesz je dodatkowo (przed dodaniem do gulaszu) podsmażyć na kilku łyżkach oleju.

Gulaszowi z indyka smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Gulasz doskonale będzie smakował również z Sosem Sezamowym Mosso Impresje.

przygotowania: 30 minut
czas wykonania: 30 minut
czas potrzebny: 60 minut
ilość porcji: 4-6
kuchnia polska
Obiad
gotowanie
×