Kaszotto z kurczakiem i warzywami - Inspirowane Smakiem

Kaszotto z kurczakiem i warzywami

Kaszotto z kurczakiem i warzywami

Kaszotto z kurczakiem i warzywami to sposób na lekki obiad, który z łatwością możesz zabrać do pracy. Połączenie warzyw i soczystego kurczaka jest niezawodne, a dodatek białego wina i sosu Czosnkowo-Cebulowego subtelnie podkreśli wyjątkowy smak dania.

Składniki

  • Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje
  • 250 g kaszy pęczak
  • 2 piersi z kurczaka
  • 500 ml bulionu
  • 125 ml białego wina
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 mała cukinia
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso

Idealna konsystencja kaszy!

Aby kaszotto miało odpowiednią konsystencję, możesz dolać więcej bulionu lub wody, możesz je też dolewać stopniowo i dodawać kolejną porcję, gdy woda odparuje. Dzięki temu kasza będzie miękka i nie rozgotuje się.

Kaszotto z kurczakiem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Na oleju podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz mięso z kurczaka. Dopraw solą i pieprzem.

    kaszotto
  2. Wsyp kaszę pęczak i wlej wino. Gotuj, aż wino odparuje, następnie dodaj marchewkę oraz bulion. Przykryj pokrywką i gotuj przez około 20 minut.

    kaszotto, mosso, sos czosnkowo-cebulowy
  3. Cukinię pokrój na grubsze talarki, a potem w ćwiartki. Dodaj do kaszotta i gotuj jeszcze przez około 3 minuty. Na koniec dodaj Sos Czosnkowo-Cebulowy i dokładnie wymieszaj. Podawaj posypane pietruszką.

    kaszotto, mosso, sos czosnkowo-cebulowy

Idealna konsystencja kaszy!

Aby kaszotto miało odpowiednią konsystencję, możesz dolać więcej bulionu lub wody, możesz je też dolewać stopniowo i dodawać kolejną porcję, gdy woda odparuje. Dzięki temu kasza będzie miękka i nie rozgotuje się.

Kaszotto z kurczakiem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Czym zastąpić kaszę pęczak?

Zamiast kaszy pęczak możesz użyć kaszy gryczanej lub bulgur.

przygotowania: 15 minut
czas wykonania: 20 minut
czas potrzebny: 35 minut
ilość porcji: 5
kuchnia polska
Obiad
gotowanie
×