Kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Inspirowane Smakiem

Kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Chrupiące kieszonki z ciasta francuskiego to idealna przekąska na jesienne popołudnie. Możesz wypełnić je dowolnym farszem – my polecamy szpinak z serem dojrzewającym oraz pikantną nutą wasabi.

Składniki

  • Sos o smaku Wasabi Mosso Impresje
  • 1 duży arkusz ciasta francuskiego
  • 500 g szpinaku
  • 150 g sera dojrzewającego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso
  • sól, pieprz

Uformuj sakiewki!

Jeśli nie posiadasz formy na babeczki, możesz skleić rogi ciasta i zamknąć farsz w „sakiewkach”.

Kieszonkom ze szpinakiem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i podsmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj szpinak i odparuj nadmiar wody. Zdejmij z kuchenki i odstaw do lekkiego przestudzenia.

  2. W tym czasie przygotuj ciasto francuskie – pokrój je na mniejsze kwadraty. Wymieszaj szpinak z pokruszonym serem dojrzewającym oraz Sosem o smaku Wasabi Mosso Impresje.

  3. Kawałkami ciasta francuskiego wyłóż formy na babeczki. Następnie nałóż farsz do ciasta i posmaruj brzegi roztrzepanym jajkiem. Piecz w temperaturze 200°C przez około 25 minut.

    kieszonki z ciasta francuskiego

Uformuj sakiewki!

Jeśli nie posiadasz formy na babeczki, możesz skleić rogi ciasta i zamknąć farsz w „sakiewkach”.

Kieszonkom ze szpinakiem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Użyj ulubionego sera!

Do tego przepisu możesz użyć innego ulubionego sera, np. fety lub mozzarelli.

przygotowania: 10 minut
czas wykonania: 25 minut
czas potrzebny: 35 minut
ilość porcji: 4
kuchnia francuska
Ciasto
pieczenie
×