35 min 2-3 porcje Poziomtrudności: łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Danie główne, Lunch, Przepisy, Ryby i owoce morza, Sezamowy, Warzywa, Sałatka z odrobiną słodyczy i egzotyki w postaci mango? Czemu nie! Smakuje szczególnie dobrze w połączeniu z rybą, czarnuszką i sosem sezamowym – spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy 1 dojrzałe mango 3-4 ogórki gruntowe 1-2 pomidory 2 filety z łososia garść pietruszki 2 łyżki czarnego sezamu Sól i pieprz do smaku 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso Jak pokroić mango? Aby pokroić mango, pokrój je na 3 części, wzdłuż szerszych boków. W środku będzie duża płaska pestka. Dwie zewnętrzne części możesz nakroić nożem w kostkę, uważając, aby nie przeciąć skórki. Wywiń miąższ na wierzch i odkrój nożem lub wydrąż łyżką. Letniej sałatce z mango smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Przypraw rybę solą i pieprzem. Obsmaż lub grilluj na patelni. Pokrój w kostkę ogórki. Pomidora pokrój w grubą kostkę, z mango wyjmij miąższ. Wymieszaj składniki sałatki z posiekaną pietruszką oraz Sosem Sezamowym Mosso Impresje. Podawaj z grillowaną rybą – posyp sałatkę czarnym sezamem. Jak pokroić mango? Aby pokroić mango, pokrój je na 3 części, wzdłuż szerszych boków. W środku będzie duża płaska pestka. Dwie zewnętrzne części możesz nakroić nożem w kostkę, uważając, aby nie przeciąć skórki. Wywiń miąższ na wierzch i odkrój nożem lub wydrąż łyżką. Letniej sałatce z mango smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Idealna na letnie przyjęcie! Sałatka świetnie nadaje się na letnie przejęcie. Możesz podać ją od razu po przygotowaniu – użyj schłodzonych warzyw. ilość porcji: 2-3