Pierogi ze szpinakiem - Inspirowane Smakiem

Pierogi ze szpinakiem

Pierogi ze szpinakiem i… sosem sezamowym? Brzmi pysznie! Koniecznie wypróbuj ten przepis!

Składniki

  • Sos Sezamowy Mosso Impresje
  • 300 g szpinaku
  • 400 g tłustego twarogu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżka Oleju Mazowieckiego Mosso
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • ½ łyżeczki soli
  • 200-250 ml gorącej wody
  • 1 łyżka Oleju Mazowieckiego Mosso
  • roztopione masło do podania

Jak mrozić pierogi?

Pierogi możesz zamrozić i użyć w dowolnym momencie. Wystarczy, że zamrozisz je wstępnie rozłożone na płaskiej tacy. Następnie podziel je na porcje, zamknij w szczelnym woreczku i włóż do zamrażalnika.

Pierogom ze szpinakiem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

  1. Zacznij od przygotowania ciasta. Wymieszaj mąkę z solą, olejem oraz gorącą wodą. Zagnieć na gładkie ciasto. Przykryj folią i odstaw na 30 minut.

  2. W tym czasie przygotuj farsz: posiekaj drobno 2 ząbki czosnku oraz cebulę. Podsmaż je na oleju, dodaj umyty i osuszony szpinak oraz sól. Podsmażaj przez kilka minut, aż odparuje nadmiar wody. Przełóż szpinak do miski i odstaw aż wystygnie.

  3. Dodaj kolejno twaróg oraz Sos Sezamowy Mosso Impresje. Rozwałkuj cienko 1/3 ciasta i wytnij kółka. Nakładaj farsz i zlep brzegi. Gotuj pierogi partiami w osolonej wodzie. Podawaj polane roztopionym masłem.

Jak mrozić pierogi?

Pierogi możesz zamrozić i użyć w dowolnym momencie. Wystarczy, że zamrozisz je wstępnie rozłożone na płaskiej tacy. Następnie podziel je na porcje, zamknij w szczelnym woreczku i włóż do zamrażalnika.

Pierogom ze szpinakiem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Dodaj cebulkę!

Dodatkowo możesz podsmażyć posiekaną cebulkę i polać nią ugotowane pierogi.

przygotowania: 50 minut
czas wykonania: 10 minut
czas potrzebny: 60 minut
ilość porcji: 4
kuchnia polska
Obiad
gotowanie
×